KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. június 3. (csütörtök) 09:58Weborvos

A bánásmód miatt is menekülnek a dolgozók az egészségügyből

A legtöbben a kereset és a vezetői magatartás, a megértés hiánya, és a munkaidő miatt hagynák ott a szakmát.

A Független Egészségügyi Szakszervezet felmérése szerint a megkérdezett egészségügyi dolgozók mindössze 14 százaléka mondja azt, hogy biztosan maradna a pályán. Soós Adrianna úgy látja, a legtöbben a bérek és a vezetők magatartása miatt hagynák el a szakmát.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke az ATV Start című műsorában elmondta, hogy az ágazatban foglalkoztatottak száma az első negyedévben 12 ezer fővel csökkent, és miközben a férfiak száma több ezerrel nőtt, 20 ezer nő hagyta el a pályát. A veszélyhelyzet miatt jelenleg felmondási tilalom van, de nyugdíjba ugyanúgy el lehet menni, és közös megegyezéssel is fel lehet mondani, sőt, azok is elmehetnek, akik megbízással, vállalkozóként dolgoznak - tette hozzá Soós Adrianna.

Bár az elmúlt hónapokban szinte csak a koronavírusról beszéltünk, de attól még ugyanúgy vannak mondjuk daganatos vagy szívbetegek, és már a járvány előtt is csak túlmunkával, másodállással tudta ellátni a rendszer a pácienseket - hívta fel a figyelmet az elnök. Szerinte ez is aggasztó, és a betegekre nézve is borzasztó, hogy valaki egy műszak után egy másik kórházból "bezuhan" egy második műszakba, mert máshogy nem lehet megoldani a helyzetet.

Soós Adrianna úgy tudja, a legtöbben a kereset és a vezetői magatartás, a megértés hiánya, és a munkaidő miatt hagynák ott a szakmát. Szerinte van, hogy valaki csak előző este tudja meg, hogy másnap már egy másik osztályra kell mennie dolgozni, többek között ezen is lehetne javítani. Sokan panaszkodnak a bánásmódra is, ezért menekülnek el, mert nem érzik jól magukat, nem jönnek ki a vezetővel, naponta gyomorgörccsel mennek be dolgozni - tette hozzá.

További részletek a cikkben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1749840 Cikket olvasták: 12 Layout & Coding: Dexef Kft.