KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 

Bemutatkozás

Célkitűzés

A MOSZ alapszabályban lefektetett célja az egészségügyben dolgozó orvosok munkajogi és szociális érdekeinek képviselete. Alapvető feladatának tekinti elérni, illetve növelni a munkavállaló orvosok anyagi és erkölcsi megbecsülését, továbbá az orvosok közötti szakmai, emberi szolidaritást.

Célja továbbá, hogy az érdekvédelem jogi garanciái bővüljenek, és olyan működőképes alkupozíción nyugvó érdekegyeztetési rendszer jöjjön létre, amely megteremti az orvosok körében az európai uniós szintű kereseti, szociális viszonyokat. Feladatának tartja a nyugdíjas orvosok szociális érdekeinek képviseletét.

Történetünk

A MOSZ 2002-ben alakult meg, Magyar Orvosok Szövetsége néven, azzal a céllal, hogy a Magyar Orvosi Kamara mellett legyen egy olyan szervezet, amely az orvosok egyéni és munkahelyi érdekképviseletét hatékonyan el tudja látni. A MOSZ a Ptk. változásának megfelelően 2015-ben vette fel a Magyar Orvosok Szakszervezete nevet.

Kapcsolataink

A MOSZ a hat magyarországi szakszervezeti konföderáció közül a LIGA Szakszervezetek tagja, és rajtuk keresztül képviseltetjük magunkat az országos szintű érdekegyeztetésekben.

A MOSZ vezetőségének tagjai aktívan részt vesznek a LIGA bizottságaiban is.
A LIGA Nyugdíjas Bizottságának tagja Dr. Dóbi István a felügyelő bizottság elnöke, illetve az Ifjúsági Bizottságban tag Dr. Tóth Judit Mária alelnök. Szintén a LIGA konföderáción keresztül rendszeresen delegálunk résztvevőt a Közép-Európai Fiatal Szakszervezeti Tagok Hálózatának (CEYTUN - Central European Young Trade Unionists’ Network) üléseire.

Az LIGA Szakszervezetek tagszervezeteként nemzetközi szinten is megjelenünk, mint az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC), illetve a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) tagja.

Tisztségviselők

Elnök: Dr. Szabad Zoltán

Alelnök: Dr. Daróczy-Gaál Ágnes, Dr. Tóth Judit Mária

Felügyelőbizottság elnök: Dr. Dóbi István

Felügyelőbizottsági tag: Dr. Hadik György, Dr. Tornai Zoltán

Alapszabályzat

LETÖLTÉS

Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1517856 Cikket olvasták: 747 Layout & Coding: Dexef Kft.