KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.BemutatkozásAlapszervezetekLetöltésekLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2021. február 17. (szerda) 08:30Weborvos

Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban

Miniszter úr támogatásáról biztosította a házi gyermekorvosok évtizedes szakmai törekvéseit - írták.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által február 11-re összehívott megbeszélésen a gyermekellátás, a gyermekegészségügy színvonalának emelésén és átalakításán volt a hangsúly - számolt be róla közleményben a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete.

Mint írták, miniszter úr támogatásáról biztosította a házi gyermekorvosok évtizedes szakmai törekvéseit, úgy mint:

- Egy Gyermek Alapellátási Módszertani Központ létrehozását.

- Modern, a szakorvosi kompetenciák alkalmazásához szükséges eszközök beszerzésének támogatását a házi gyermekorvosi praxisokban.

- A gyermekellátás informatikai támogatását, mely segíti és koordinálja a napi betegellátást, és segít egységesíteni a távoli résztvevők közötti szakmai munkát.

- A házi gyermekorvoslás jelenlétének erősítését az egyetemeken, a graduális és a posztgraduális képzésben.

A következő hetekben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete szorosan együttműködve az Országos Házi Gyermekorvosi Kollegiális Szakmai vezetőkkel, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel, és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Gyermek Alapellátási Tagozatával, előkészíti a fentiek megvalósításához szükséges szakmai anyagokat - áll  közleményben.

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 1473077 Cikket olvasták: 65 Layout & Coding: Dexef Kft.