KezdőlapAktualitásokJelentkezés/AdatfrissítésGY.I.K.A szervezetrőlAlapszervezetekDokumentumokLapszemleKapcsolatSzolgáltatásokKeresés
 
 
2022. május 9. (hétfő) 20:50Weborvos

Orbán Viktor új tárcákkal, új emberekkel alakítana kormányt

Orbán Viktor és Gulyás Gergely az elmúlt napokban sokakkal tárgyalt, egyeztetett.

Orbán Viktor vélhetően teljesen új kormányzati struktúrával lepi meg a minisztereit – a jelentős átalakítás tényét maga a miniszterelnök is elárulta, amikor május 6-án reggel a Kossuth rádió vendége volt, az április eleji újraválasztása óta először. Azt mondta, jelentősen átalakítja a kormány szerkezetét, és sok új ember lesz. Reméli, május 16-án esküt tud tenni miniszterelnökként a parlamentben, és utána hét-nyolc nap kell még neki, hogy a kormány tagjait be tudja mutatni az Országgyűlésnek - írta a Telex.

A lap információ szerint az új kabinetben már nem bukkannának fel a nagy esernyőminisztériumok, vagyis az Emmi és az ITM, miközben természetesen azok a sokrétű feladatok, amelyeket ezek a tárcák eddig összefogtak, megmaradtak.

A kormányalakítási egyeztetések során egy olyan új struktúra bontakozott ki, amelyben deklaráltan is még fajsúlyosabb lesz a miniszterelnök és közvetlen környezete, vagyis a „központ”, ahová megérkezik a sport, az informatika, az önkormányzatok.

A központi agy mellett a tárcákat és a feladatokat egy olyan bontásban képzeli el Orbán Viktor, amelyben elkülönül a szolgáltató állam, a fejlesztő állam és a működtető állam. Ezek a kissé fennkölt kifejezések természetesen eléggé földhözragadt feladatokat jelentenek. Egy-egy példával: az igazságügyi tárca a működéshez tartozik, az ipari és technológiai tárca (az ITM egyik maradványa) a fejlesztőhöz, az egészségügy a szolgáltatóhoz.

Nagy meglepetésnek indult, de mivel már elterjedt, így aligha szól majd akkorát, hogy a Belügyminisztérium alá kerülne az egészségügy és a szociálpolitika is az egykori Emmiből - írták. További spekulációk a teljes cikkben

Vissza
Kapcsolat Adatvédelem Számlaszámunk: 11100104-18180169-36000001 Látogatók: 3970993 Cikket olvasták: 8 Layout & Coding: Dexef Kft.